Forțele americane desfășurate în Irak și Siria au fost atacate de 55 de ori în ultima lună, provocând răni ușoare la zeci de trupe americane, a anunțat marți Pentagonul.

Washington a atribuit creșterea violenței forțelor susținute de Teheran și a efectuat atacuri asupra unor situri din Siria pe care le-a catalogat ca a fiind conexate de Iran, dar atacurile cu drone și rachete au continuat.

Din 17 octombrie până astăzi, au avut loc 55 de atacuri asupra forțelor americane. Au avut loc 27 de atacuri împotriva forțelor americane în Irak și 28 de atacuri în Siria”, a declarat pentru jurnaliști, secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh , ridicând numărul personalului american rănit la 59.

Creșterea atacurilor asupra trupelor americane este legată de războiul dintre Israel și Hamas , care a început când gruparea militantă palestiniană a efectuat un atac șoc pe 7 octombrie.

În urma atacului, Statele Unite au trimis ajutoare militare Israelului , care a efectuat un atac aerian, terestru și naval necruțător asupra Gazei controlate de Hamas, în urma cărora au fost ucise peste 11.300 de persoane.

Aceste decese au stârnit furie în Orientul Mijlociu și au dat un impuls pentru atacurile asupra trupelor americane.

Există aproximativ 2.500 de soldați americani în Irak și aproximativ 900 în Siria, ca parte a eforturilor de prevenire a renașterii grupării Stat Islamic.

Jihadiștii dețineau cândva un teritoriu important în ambele țări, dar au fost îndepărtați de forțele terestre locale sprijinite de atacuri aeriene internaționale într-un conflict sângeros.

Foto: AFP

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.