Miniștrii arabi și musulmani au cerut luni o încetare imediată a focului în Gaza, în timp ce delegația lor a vizitat Beijingul în prima etapă a unui turneu pentru a face presiuni în vederea încetării ostilităților și pentru a permite accesul ajutorului umanitar în enclava palestiniană devastată, scrie Reuters.

Delegația, care urmează să se întâlnească cu oficiali care reprezintă fiecare dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, exercită, de asemenea, presiuni asupra Occidentului pentru a respinge justificarea Israelului privind acțiunile sale împotriva palestinienilor ca fiind de autoapărare.

Oficialii care se întâlnesc luni cu șeful diplomației chineze, Wang Yi, provin, printre alte state, din Arabia Saudită, Iordania, Egipt, Indonezia, Palestina și Organizația pentru Cooperare Islamică.

Suntem aici pentru a trimite un semnal clar: trebuie să oprim imediat luptele și crimele, trebuie să livrăm imediat provizii umanitare în Gaza”, a declarat ministrul de externe saudit, prințul Faisal bin Farhan Al Saud.

De asemenea, summitul extraordinar comun arabo-islamic de la Riad din această lună a îndemnat Curtea Penală Internațională să investigheze „crimele de război și crimele împotriva umanității pe care Israelul le comite” în teritoriile palestiniene.

Arabia Saudită a încercat să facă presiuni asupra Statelor Unite și Israelului pentru a pune capăt ostilităților din Gaza, iar prințul moștenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului, a reunit liderii arabi și musulmani pentru a consolida acest mesaj.

Foto: REUTERS/Florence Lo/Pool

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.