Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a avertizat Rusia împotriva transferului de tehnologie militară către Coreea de Nord, spunând că astfel de transferuri de tehnologie ar încălca mai multe rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU, anunță War is Boring

Blinken și omologul său sud-coreean Park Jin au discutat despre „acțiuni suplimentare pe care țările noastre le pot întreprinde cu partenerii pentru a intensifica presiunea asupra Moscovei pentru a nu transfera tehnologie militară” la Phenian, a declarat Blinken jurnaliştilor din Seul.

Cu toate acestea, el nu a oferit detalii despre cât de departe ar putea ajunge noile măsuri împotriva Rusiei.

Coreea de Nord, care este în mare parte izolată, este supusă sancțiunilor internaționale din cauza programului său de arme nucleare și rachete.

SUA și Coreea de Sud „împărtășesc aceleași îngrijorări profunde” cu privire la cooperarea militară „în creștere și periculoasă” dintre Moscova și Phenian, a spus Blinken.

SUA și aliații săi se tem că Coreea de Nord ar putea primi tehnologii militare rusești avansate în schimbul livrărilor de arme.

Blinken a acuzat Coreea de Nord că a furnizat Rusiei echipament militar pe care Kremlinul să le folosească în războiul său împotriva Ucrainei. Între timp, Rusia oferă Phenianului tehnologie și asistență pentru programele militare ale Coreei de Nord, a spus el.

Serviciile militare și de informații din SUA și Coreea de Sud bănuiesc că Rusia a primit până la 1 milion de obuze de artilerie plus alte echipamente militare din Coreea de Nord începând cu luna august.

Kremlinul a declarat luna trecută că Washingtonul nu a furnizat nicio dovadă a unor astfel de livrări de arme din Coreea de Nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.