Coreea de Nord a început să trimită piese de artilerie în Rusia, la mai puțin de o lună de la vizita liderului Kim Jong Un în Rusia, a dezvăluit CBS News , citând un oficial american.

Nu este clar dacă livrarea anunțată este un transport limitat sau face parte dintr-un angajament pe termen lung. De asemenea, nu se cunosc detalii despre avantajele primite de Phenian în schimbul acestor avantaje.

Creștere „semnificativă” a traficului feroviar de marfă

Aceste informații coincid cu o creștere „semnificativă” a traficului feroviar de marfă pe o linie feroviară nord-coreeană, situată la granița cu Rusia, a raportat Centrul SUA pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS), conform unor imagini din satelit.

Imaginea arată un nivel fără precedent de trafic feroviar la gara nord-coreeană de la granița cu Rusia

În gara Tumangang au fost văzute 73 de vagoane de marfă pe 5 octombrie, cel mai mare volum de trafic observat pe acestă linie în ultimii cinci ani.

Vizita lui Kim în Rusia

Kim a promis „sprijinul necondiționat” Moscovei în timpul vizitei sale de șase zile în Rusia. Cu toate acestea, nu a fost semnat niciun acord de apărare.

Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU interzic Coreei de Nord să exporte sau să importe arme.

Cu toate acestea, experții sunt îngrijorați de faptul că disperarea Rusiei pentrua obține arme, cu ajutorul cărora să-și susțină invazia militară din Ucrainei, ar putea să o facă să încheie un acord cu Coreea de Nord în schimbul alimentelor și tehnologiilor cu ajutorul cărora să dezvolte rachete mai puternice, submarine cu propulsie nucleară sau sateliți spion.

Phenianul are un stoc mare de sisteme de artilerie și rachete antitanc, pe care Rusia le-ar putea folosi în războiul din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.