Grupul rus de hackeri Digital Revolution susține că a reușit să acceseze datele unui contractor al FSB – serviciul extern de informații al Federației Ruse – și a descoperit detalii cu privire la un proiect destinat hackingului dispozitivelor de tip Internet of Things (IoT).

Grupul a publicat săptămâna aceasta 12 documente tehnice, diagrame și fragmente din liniile de cod ce ar aprține proiectului denumit „Fronton”.

Sursă foto: twitter.com

Potrivit analizelor experților din sfera securității cibernetice de la ZDNet și a celor de la BBC Rusia, imaginile distribuite de hackerii ruși arată că ar fi vorba despre un proiect de construire a unui botnet specializat în tehnologii IoT. Botnetul se referă la o rețea de boți (roboți virtuali) prin intermediul cărora se pot comanda diverse tipuri de atac – DDoS, furt de date, spam etc.

Documentele tehnice ale „Fronton” ar fi fost redactate în urma unui ordin de achiziții al unității 64829 din cadrul FSB, unitate cunoscută și sub numele de Centrul de Securitate a Informațiilor.

Documentele mai arată că firma InformInvestGroup CJSC, companie rusă cu un istoric vechi în contractele cu ministerul de interne rus, ar fi cea căreia i-a fost încredințată construirea sistemului.

Potrivit BBC Rusia, InformInvestGroup CJSC a subcontractat compania specializată în dezvoltarea de software, cu sediul la Moscova, ODT LLC.

Din metadatele fișierelor de tip imagine publicate de grupul de hackeri mai reiese că proiectul ar fi fost pus pe picioare în perioada 2017-2018 și a presupus construirea unui botnet IoT capabil să infecteze sistemele informatice cu un tip de malware folosit în anul 2016 în atacuri masive pe tot globul.

Sursă articol: zdnet.com

Sursă foto: timesofisrael.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.