Ministrul apărării din Polonia, Mariusz Blaszczak, a semnat un ordin care permite utilizarea tuturor resurselor disponibile ale armatei poloneze, inclusiv unități specializate ale structurii operaționale, pentru a sprijini forțele de poliție ale țării. Începând cu 19.03.2020, forțele militare vor ajuta instituțiile de securitate civilă să păstreze țara în siguranță și să funcționeze în perioada de criză.

Ministerul apărării polonez va trebui să stabilească în continuare ce resurse – umane și echipament militar, vor fi alocate pentru a sprijini poliția în îndeplinirea atribuțiilor sale. De asemenea, ministerul urmează să decidă pentru ce perioadă de timp va fi implicată armata în astfel de acțiuni. Această decizie va fi luată în consultare cu ministerul administrației și internelor, căreia îi sunt subordonate forțele de poliție.

Mai mult, ministrul Blaszczak a mai anunțat că până în prezent peste 2.100 de soldați au fost deja implicați în protejarea granițelor țării, care au fost închise din cauza pandemiei. Aceștia au fost, de asemenea, angrenați în sprijinirea instituțiilor din subordinea ministerului de interne. Cei care deja acționează în sprijinul poliției provin din forțele terestre, de la poliția militară și din structurile de ingineri militari.

Sursă foto: worldometers.info

La 21.03.2020, statisticile oficiale prinvind răspândirea coronavirsului în Polonia arată astfel: locul 35 în lume la numărul de cazuri de infectare, cu un total de 452; 13 persoane vindecate, 5 morți și 3 aflate în stare critică.

Sursă articol și foto: milmag.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.