Programul britanic DragonFire – condus de MBDA, împreună cu partenerii Leonardo UK și QinetiQ – va fi accelerat în urma deciziei Ministerului britanic al Apărării de a instala sistemul de armament pe navele Marinei Regale, conform unui comunicat al MBDA, transmis GeoDef.

Decizia, anunțată de secretarul apărării Grant Shapps, va grăbi dezvoltarea sistemului de armament cu laser DragonFire de la un program demonstrativ la o capacitate operațională pentru Forțele Navale. Următoarele etape vor include noi trageri și fabricarea și instalarea sistemelor de arme pe platformele Marinei Regale.

Programul britanic DragonFire este un exemplu emblematic al noului model integrat de achiziții publice al guvernului, conceput pentru a reforma achizițiile publice în domeniul apărării și pentru a accelera ritmul de furnizare a capacităților militare.

DragonFire reunește cele mai bune elemente ale industriei britanice. Valorifică experiența de zeci de ani a MBDA în domeniul producției de sisteme de armament, poziția de lider mondial a Leonardo în domeniul tehnologiei laser, al electro-opticii și al țintirii avansate, precum și experiența QinetiQ, singura companie britanică care a reușit să dezvolte și să opereze în siguranță surse laser de mare energie în Regatul Unit și tehnologia de combinare coerentă a fasciculelor.

Acest anunț vine în urma unei serii de teste de tragere de mare succes care au demonstrat capacitatea sistemului de arme laser DragonFire.

DragonFire a fost dezvoltat printr-o investiție comună de 100 de milioane de lire sterline între industrie și Ministerul britanic al Apărării, în colaborare cu Dstl. Decizia Ministerului britanic al Apărării de a avansa în program garantează companiilor implicate că pot păstra, menține și dezvolta competențele, cunoștințele și locurile de muncă esențiale în domeniul tehnologiilor de vârf care contribuie la economia britanică. Viitoarele exporturi ale sistemului DragonFire către aliații Regatului Unit vor amplifica aceste beneficii.

Chris Allam, director general MBDA UK, a declarat: „Compania MBDA este mândră să conducă acest program de armament cu laser care va oferi forțelor armate britanice un avantaj operațional important, pentru a se apăra și pentru a proteja bunurile strategice ale Regatului Unit”.

Mark Stead, vicepreședinte senior Leonardo UK, Divizia Radar and Advanced Targeting, a declarat: „Leonardo salută angajamentul față de știința și ingineria britanică. Dezvoltarea DragonFire asigură capabilități vitale și capacități de securitate pe teritoriul britanic”.

Steve Wadey, CEO QinetiQ, a declarat: „Este o susținere a colaborării dintre industrie și guvernul britanic, pentru a livra echipamente în prima linie. Echipa noastră de oameni de știință și ingineri, care a dezvoltat acest sistem de înalt nivel, a jucat un rol unic în dezvoltarea unei tehnologii care va oferi un avantaj operațional real”.

Sursă foto: thetimes.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.