O companie canadiană spune că a produs un vaccin COVID-19 la doar 20 de zile după ce a primit secvența genetică a coronavirusului, folosind o tehnologie unică pe care speră să o prezinte în curând pentru aprobarea Administrației Alimentelor și Medicamentului din SUA (FDA).

CEO-ul companiei canadiene, Bruce Clark, a declarat joi (12.03.2020) că Medicago ar putea produce până la 10 milioane de doze pe lună. Dacă obstacolele de reglementare pot fi eliminate vaccinul ar putea începe să devină disponibil în noiembrie.

Un laborator de cercetare israelian a susținut, de asemenea, că este pe cale să creeze vaccinul. Dar Clark spune că tehnica companiei sale, care s-a dovedit deja eficientă în producerea de vaccinuri pentru gripa sezonieră, este mai fiabilă și mai ușor de adaptat.

„Există câțiva care pretind că au așa-numite vaccinuri” pentru COVID-19, a spus CEO-ul. „Dar sunt tehnologii diferite. Unele sunt vaccinuri pe bază de ARN sau ADN, care nu au fost încă testate în nicio situație”.

Cum a creat echipa lui Clark atât de rapid antidotul? Aceștia spun că folosesc plante, nu ouă de pui ca bioreactor pentru creșterea proteinelor vaccinului.

Producția tradițională de vaccin necesită o cantitate mare de ouă. Producătorii de vaccinuri injectează virusul în ouă, unde acesta se propagă. Dar utilizarea ouălor este scumpă, durează mult timp și este departe de a fi perfectă. Mutațiile pot produce vaccinuri care nu se potrivesc cu virusul pe care își propun să îl combată, a mai subliniat Bruce Clark.

Medicago nu lucrează cu un virus viu. În schimb, folosește plante, o abordare relativ nouă, care a înregistrat progrese în ultimul deceniu. Introduce o secvență genetică în agrobacterium, o bacterie din sol, care este preluată de plante – în acest caz „un văr apropiat” al plantei de tutun. Planta începe să producă proteine ​​care pot fi apoi utilizate ca vaccin. Dacă virusul începe să producă mutații, așa cum este de așteptat pentru COVID-19, trebuie doar să actualizeze producția folosind noi plante.

Folosirea plantelor și a agrobacteriilor proiectate genetic funcționează mai repede decât ouăle și, de asemenea, face vaccinul mult mai ușor de produs la scară largă,. Acesta este și motivul pentru care armata americană a investit în compania canadiană.

În 2010, Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată în Apărare (DARPA), a pus la punct un program de 100 de milioane de dolari denumit „Blue Angel” pentru a analiza noile forme de descoperire și producție de vaccinuri. O mare parte din acești bani s-a dus la Medicago pentru a construi o facilitate în Carolina de Nord, unde au demonstrat că pot găsi un vaccin în doar 20 de zile, pentru ca apoi să crească rapid producția.

Singurele obstacole în acest moment sunt reglementările. Tehnica companiei nu este încă aprobată de FDA și ar trebui să treacă prin studii clinice.

Sursă articol: defenseone.com

Sursă foto: newswire.ca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.