Într-un comunicat oficial transmis vineri (05.04.2024), Ministerul Apărării Naționale (MApN) a informat că nava de căutare-salvare Artemis, aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), a efectuat joi seară o operațiune de transport a unei ambarcațiuni recuperate din apele teritoriale românești către zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia.

MApN a subliniat că, în colaborare cu structuri specializate din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, au fost implementate proceduri operaționale specifice pentru investigarea ambarcațiunii respective. Conform MApN, nava Artemis a executat inițial o misiune de căutare și salvare în urma unui incident petrecut miercuri, 3 aprilie 2024, la aproximativ 20 de mile marine est de Tuzla, unde s-a constatat că ambarcațiunea implicată ar putea fi un vehicul marin fără pilot.

Pe de altă parte, ARSVOM a precizat că a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cu privire la prezența unei ambarcațiuni răsturnate în zona travers Tuzla. După intervenția solicitată, nava de căutare și salvare Artemis nu a identificat nicio persoană în perimetrul de căutare, singurul obiect descoperit fiind ambarcațiunea răsturnată. Întrucât aceasta prezenta un pericol pentru navigație, ea a fost remorcată în port pentru investigații ulterioare.

ARSVOM a confirmat că misiunea a fost îndeplinită conform procedurilor stabilite pentru intervenții de căutare și salvare, sub coordonarea și instrucțiunile Centrului Maritim de Coordonare.

Sursă foto: euronews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.