Armata israeliană (IDF) și-a reexaminat poziția în urma petițiilor de la Înalta Curte împotriva excluderii femeilor din diferite roluri de luptă, scrie Israel Defense. IDF a anunțat, la data 19.09.2023, că va începe să recruteze femei în trupele de elite începând din 2024.

Această mișcare urmează procedurilor legale în desfășurare de la Înalta Curte de Justiție a Israelului, care se ocupă de petiții împotriva instituției de apărare a Israelului referitoare la excluderea femeilor din anumite poziții de luptă. În iunie, Curtea a solicitat intimaților (IDF, șeful de stat major și Ministerul Apărării) să răspundă la o serie de întrebări referitoare la rolurile disponibile și integrarea femeilor combatante.

Într-o declarație, IDF a spus că „urmare a petițiilor depuse la Înalta Curte de Justiție cu privire la extinderea rolurilor de luptă deschise femeilor, IDF a efectuat procese de examinare amănunțite și cuprinzătoare.

„În urma acestor procese, s-a decis ca procesul de selecție pentru femei să fie același cu cel pentru bărbați, extinzând astfel oportunitățile femeilor de a participa la selecție. Aceasta înseamnă că femeile vor putea aplica pentru roluri de luptă fără nicio cerință suplimentară, similar bărbaților”.

Femeile vor putea acum să opteze pentru Unitatea de recunoaștere a Statului Major General (Sayeret Matkal), precum și pentru Unitatea de elită de căutare și salvare 699, respectiv pentru Unitatea de forțe speciale a Corpului de Inginerie (Yahalom). În ceea ce privește acestea din urmă, un grup inițial de 12 femei combatante a fost deja selecționat și se află în prezent în curs de pregătire.

În plus, femeile vor putea să încerce noi roluri de infanterie și să se antreneze pentru lupta cu tancuri în vederea protecției frontierei.

Sursă foto: timesofisrael.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.