Statele Unite urmează să livreze „în curând” tancurile de luptă M1 Abrams Ucrainei, a declarat marți secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în timpul unei întâlniri a Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei la baza aeriană americană Ramstein din Germania.

SUA este implicată și în antrenarea piloților ucraineni pe avioanele de luptă F-16, a subliniat Austin la cea mai mare bază aeriană din afara Statelor Unite.

Este un angajament pentru securitatea pe termen lung în Europa și nu numai.”

Guvernul SUA anunțase în ianuarie că va furniza Ucrainei 31 de tancuri de luptă principale Abrams. În martie, Pentagonul a vorbit în sfârșit despre o livrare planificată la Kiev în toamnă.

Austin a invitat ofițeri militari superiori și miniștri ai apărării din aproximativ 50 de țări membre ale Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei la cea de-a cincea conferință de acest gen, la baza aeriană Ramstein din vestul Germaniei.

Germania este și ea membră a grupului, însă ministrul Apărării Boris Pistorius nu a participat din cauza unei infecții cu Covid-19.

Pe măsură ce ne întâlnim aici, trupele ucrainene se află într-o luptă grea pentru a-și revendica teritoriul suveran de la invadatorii ruși”, a spus Austin.

“Succesele Kievului în contraofensiva depind și de resursele oferite de membrii grupului de contact”, a adăugat Austin.

Angajamentul nostru comun va fi vital în timpul luptelor actuale – și pentru drumul lung de urmat.”

Timpul nu este de partea președintelui rus Vladimir Putin în acest război, a adăugat Austin. „Timpul nu este niciodată de partea unui dictator care lansează un război imperial la alegere. Și timpul nu este niciodată de partea agresivității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.