Ministerul israelian al Apărării a dezvăluit un nou tanc de luptă principal care dispune de inteligență artificială (AI) și alte sisteme avansate.

Numit „Barak”, noul vehicul blindat este descris ca fiind a cincea generație a faimosului tanc de luptă Merkava, aflat în serviciul Forțelor de Apărare Israeliene (IDF).

Tancul, aflat în dezvoltare de mai bine de cinci ani, este programat să se concentreze rapid asupra țintelor și să lovească forțele inamice înainte ca acestea să poată riposta.

Sistemele sale de inteligență artificială îmbunătățesc, de asemenea, capacitățile de procesare a imaginii și de scanare ale vehiculului, oferind echipajului din interior o conștientizare sporită a situației și o focalizare precisă a țintei.

Tancul Barak va consolida capacitățile de detectare a inamicilor și va permite lupta împotriva unui inamic cu semnătură redusă și în toate scenariile de luptă, pe câmpul de luptă actual și viitor”, a precizat ministerul.

Vehiculul blindat a fost dezvoltat în comun de către Direcția de Vehicule Blindate a țării și Forțele Terestre și Corpul Blindate IDF, cu componente de la Elbit Systems, Rafael și Israel Aerospace Industries.

Este de așteptat să fie operațional până la sfârșitul acestui an și va fi încorporat în unitățile blindate IDF, începând cu Batalionul 52.

Caracteristici suplimentare

Potrivit Ministerului Apărării, Barak este operat de un echipaj format din patru persoane: un comandant, un șofer, un tunar și un încărcător.

Este echipat cu „o infrastructură largă de senzori fiabili”, ceea ce îl face o „adevărată revoluție pe câmpul de luptă”.

În timp ce se află în interiorul vehiculului, comandantul va purta o cască de luptă Elbit similară cu cea folosită de piloții avioanelor de luptă.

Dispozitivul va permite operatorilor să efectueze o scanare la 360 de grade a împrejurimilor prin simpla mișcare a capului, facilitând detectarea în timp real a țintei fără a expune echipajul.

În plus, tancul va dispune de sistemul de protecție antirachetă Trophy pentru „superioritate” în luptă.

Barak va înlocui treptat Merkava Mark 4 din Ierusalim, care formează în prezent coloana vertebrală a corpului blindat israelian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.