Odată cu creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus, Ministerul Apărării Naționale dă dovadă încă o dată că este prezentă la datorie pentru a-și proteja statul și cetățenii în slujba cărora se află.

Miercuri (18.03.2020), ministrul apărării naționale, generalul în rezervă Nicolae Ciucă a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care a precizat că în cursul dimineții a purtat o discuție telefonică cu președintele Klaus Iohannis, în care l-a informat pe șeful statului despre acțiunile întreprinse la nivelul MApN și l-a asigurat că militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile dacă va fi nevoie de intervenția Armatei.

A mai menționat că a purtat discuții și cu comandanții spitalelor militare și cu reprezentanți ai Institutului Cantacuzino cu privire la măsurile implimentate și la cele ce urmează a fi puse în practică, pentru a preveni și limita efectele COVID-19.

Sursă foto: facebook.com

„L-am informat pe Președintele României despre acțiunile întreprinse la nivelul MApN și l-am asigurat că militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei. […] În cursul dimineții am discutat, prin sistemul de videotelelconferință, cu comandanții spitalelor militare, Direcției medicale și cu cel al Institutului Cantacuzino despre măsurile în curs de implementare sau cele care urmează să le luăm la nivelul MApN pentru prevenirea și limitarea efectelor COVID-19”, a scris fostul șef al Statului Major General pe Facebook.

Mesajul ministrului este binevenit în aceste vremuri tulburi și pline de tensiune ce se resimt inevitabil în rândul populației, stare ce probabil va mai persista. Comunicarea, chiar și prin intermediul social media, poate contribui semnificativ la imprimarea unui sentiment de liniște și calm în societate, iar abordarea generalului Ciucă este lăudabilă în contextul acestei crize epidemice.

Mai lăudabilă decât atitudinea ministrului este dăruirea și capacitatea de mobilizare a militarilor Armatei Române, care și-au sprijinit cetățenii ori de câte ori a fost nevoie, chiar și cu un efectiv mult diminuat față de ceea ce probabil cunosc părinții și bunicii noștri. Dincolo de rolul principal pe care Armata îl are pe timp de război, nu puține au fost momentele când militarii au fost mobilizații pentru a ajuta în cazuri critice (inundații, ierni cu fenomene meteo severe etc.) cu care România s-a confruntat de-a lungul timpului.

Sursă foto: clujmanifest.ro

De la izbucnirea epidemiei la nivel național, MApN a acționat pentru instalarea unui număr de 20 corturi medicale destinate trajului epidemiologic, atât în spitale militare, cât și civile, în garnizoanele București, Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sighișoara, Timișoara și Toplița. De asemenea, studenți ai Institutului Medico-Militar s-au oferit voluntari să ajute medicii și asistentele care lucrează la linia specială Telverde pusă la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică București.

Dincolo de sprijinul oferit de Armată în domeniul medical, zeci de experți din varii domenii – achiziții, logistică și juriști – se află în prezent în sprijinul autorităților locale și centrale.

MApN, prin toate unitățile și structurile din subordine, dar mai ales prin militarii care îi dau viață, a dovedit până în momentul de față că este la dispoziția cetățenilor României. Cu siguranță eforturile Armatei de a sprijini statul căruia i-au jurat credință nu se vor opri aici, iar militarii vor fi în continuare alături de populația aflată în dificultate.

Sursă foto: dezvaluiri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.