SUA au promis 8 milioane de dolari Ucrainei pentru a sprijini dezvoltarea capabilităților de securitate cibernetică.

Angajamentul a fost anunțat marți (03.03.2020) de Departamemtul de Stat al SUA, ca parte a dialogului în domeniul securității cibernetice care a avut loc între cele două țări la Kiev.

Noul proiect în sfera cyber sponsorizat de Agenția de Dezvoltare Internațională a SUA (USAID) va presupune ca în următorii 4 ani Ucraina să primească în total 38 de milioane de dolari de la guvernul american pentru a-și îmbunătăți caăabilitățile de apărare împotriva amenințărilor din spațiul virtual.

Printre altele, banii vor fi folosiți pentru extinderea și instruirea resursei umane, în vederea susținerii reformei legislative și a reglementărilor în domeniu.

Suma de 8 milioane de dolari vine la 3 ani după ce SUA a mai furnizat Ucrainei tot pentru același obiectiv alte 10 milioane de dolari.

Potrivit Departamentului de Stat, organizarea celui de-al treilea dialog în domeniul securității cibernetice din 03.03.2020 și finanțarea promisă sunt menite să reafirme angajamentul comun al SUA și Ucrainei pentru asigurarea unui spațiu cibernetic deschis, interoperabil, de încredere și sigur în care toate statele acționează în mod responsabil.

Agenda discuțiilor a inclus și identificarea de soluții pentru răspuns eficient la incidente cibernetice grave, consolidarea infrastructurii critice și asigurarea securității rețelelor 5G.

Angajamentul SUA de a oferi sprijin financiar suplimentar vine ca urmare a unei solicitări din partea Kievului de a ajuta la investigarea unui atac cibernetic asupra companiei de gaze Burisma, despre care se crede că a fost coordonat de hackeri militari ruși.

La dialog au participat șeful adjunct al misiunii americane la Ambasada SUA la Kiev, Joseph Pennigton, diverși oficiali ai FBI și reprezentanți ai departamentelor de apărare, energie, securitate și trezorerie. Delegația ucraineană a fost condusă de Ruslan Nimchynski, directorul general pentru securitate internațională din cadrul ministerului de externe.

Sursă articol: infosecurity-magazine.com

Sursă foto: csoonline.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.