Niciunul dintre cele 18 blindate Puma testate recent nu a trecut probele, problemele variind de la defecţiuni ale sistemelor electronice până la starea cablurilor şi capacitatea operaţională, anunță Agerpres, care citează agențiile DPA şi EFE . Aceasta din urmă a scăzut la zero în decurs de numai câteva zile de teste, se arată într-o scrisoare transmisă conducerii Ministerului Apărării de către comandantul Diviziei a-10 mecanizată, generalul Ruprecht von Butler, scrisoare consultată de publicaţia Der Spiegel.

Manevrele de test au fost efectuate într-un poligon al armatei germane destinat exerciţiilor cu tancuri şi alte tipuri de vehicule blindate, iar rezultatul lor a provocat îngrijorare în rândul oficialilor din Ministerul german al Apărării, mai ales că vehiculul de luptă al infanteriei Puma a fost desemnat să echipeze începând de anul viitor contingentul german din forţa de reacţie rapidă a NATO.

Ultimele două din cele 18 vehicule testate au cedat şi ele în timpul testelor de tragere din cauza unor defecţiuni ale turelei, survenite la o oră şi jumătate distanţă între ele.

Ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, a convocat pentru luni o şedinţă pe acest subiect.

Puma este un vehicul de luptă al infanteriei multifuncţional şi a cărui producţie a fost lansată în anul 2009, dar a fost omologat abia anul trecut. Puma va înlocui blindatele Marder, acestea din urmă fiind incluse în ajutorul militar oferit Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.