3.7 C
București
miercuri, 30 noiembrie, 2022

Ministrul de externe ungar: „UE dorește noi sancțiuni doar pentru a-și scuza cumva propriile decizii greșite”

Analize / Opinii

În cadrul unui turneu național intitulat „Să spunem NU sancțiunilor!”, ministrul ungar de externe a vorbit joi (17.11.2022) la Budapesta despre faptul că azi la Bruxelles nu vor să recunoască că se așteptau ca sancțiunile să contribuie la încheierea mai rapidă a războiului.

Péter Szijjártó a subliniat că este o recunoaștere a eșecului total al sancțiunilor faptul că azi, în Europa de Vest și la Bruxelles se neagă faptul că, atunci când a fost introdusă prima rundă de sancțiuni, se așteptau ca acestea să contribuie la încheierea mai rapidă a războiului.

Ministrul ungar a adăugat: „Trebuie să fie clar pentru toată lumea că Uniunea Europeană dorește să impună din ce în ce mai multe sancțiuni doar pentru a-și apăra cumva propriile decizii greșite, care sunt extrem de dăunătoare”.

„UE dorește noi sancțiuni doar pentru a-și scuza cumva propriile decizii greșite și dăunătoare, deoarece a spune că sancțiunile reprezintă o fundătură, este un strigăt pentru cei responsabili”, a declarat Péter Szijjártó, care a menționat: „nu punem în pericol aprovizionarea cu energie a Ungariei; interesele ungare trebuie să fie protejate la negocierea oricărui pachet de sancțiuni”.

Ministrul ungar a subliniat că victoria în alegeri are o valoare de neprețuit, deoarece Guvernul ungar este cel mai stabil din Europa, iar acest Guvern este pe deplin angajat pentru susținerea intereselor naționale.

În mod normal, pe timp de pace, alegerile se referă la viitorul țării, la diferite orientări politice, dar în Ungaria, alegerile din luna aprilie au avut o miză mult mai mare, deoarece alegătorii nu au decis doar asupra viitorului economic și social al țării, ci dacă Ungaria poate sau nu petrece următorii ani în pace, a mai explicat Péter Szijjártó, care a adăugat: ultimele luni au confirmat importanța victoriei din primăvară. În cadrul campaniei electorale a fost evidențiat faptul că cel mai important obiectiv este de a rămâne în afara războiului, iar Guvernul ungar a luat decizii în acest sens, dar în același timp, Ungaria oferă un ajutor umanitar substanțial Ucrainei.

Oficialul ungar a mai spus că după izbucnirea războiului era clar că UE trebuia să dea un răspuns, însă a ales să dea cel mai greșit răspuns posibil prin impunerea de sancțiuni. Bruxelles a promis că sancțiunile vor îngenunchea economia rusă și vor contribui la încheierea războiului, cât mai curând posibil.

Sursă foto: hungarytoday.hu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

- Publicitate-spot_img