Serviciul Român de Informații anunță, marți dimineață, că în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov are loc un exercițiu antiterorist.

Marți, 8 noiembrie, are loc un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov. Exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice”, anunță SRI pe pagina de Facebook.

Cetățenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugați să urmeze indicațiile echipelor de securitate a exercițiului”, se mai arată în postare.

Scenariul exercițiului este producerea unui atac cu arme de foc în Parcarea Mall Băneasa, intrarea Media Galaxy, posibil 5-6 victime.

Reprezentanții Serviciului Român de Informații au făcut următoarele precizări cu privire la exercițiul care se desfășoară marți:

”Este vorba despre un exercițiu antiterorist organizat de SRI anual împreună cu instituțiile din SNPCT. Se derulează dinamic în mai multe puncte din țară. Pentru a fi veridic și cât mai util pentru participanți, nu putem dezvălui exact locurile în care vor exista incidente. În scenariile pe care le-am pus în practică astăzi am avut în vedere o cazuistică relevantă din ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa și nu numai. Este vorba de atacatori singuratici, în proces rapid de radicalizare, care acționează la întâmplare în zone foarte aglomerate și care ulterior se retrag de la locul faptei. Obiectivul principal al exercițiului este verificarea modului în care instituțiile cooperează și comunică între ele într-o situație cu multe necunoscute”, a transmis instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.