Un grup de foști mercenari Wagner a început antrenamentele cu forțele speciale ale liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Anunțul a fost făcut luni chiar de Ramzan Kadîrov, relatează Reuters.

Wagner a jucat un rol important în războiul dus de președintele rus Vladimir Putin în Ucraina, dar viitorul grupării de mercenari a fost pusă sub semnul întrebării când liderul său, Evgheni Prigojin, a fost ucis într-un accident de avion în august, la două luni după ce a condus o scurtă revoltă împotriva Moscovei.

Kadîrov a scris pe Telegram că un grup mare de foști luptători Wagner urmează un antrenament intens cu forțele sale speciale Akhmat.

Mă bucur că astăzi în rândurile celebrei unități [Akhmat] li s-au alăturat luptători care au o experiență excelentă de luptă și s-au dovedit a fi războinici curajoși și eficienți”, a spus el.

Sunt încrezător că în luptele viitoare ei se vor ridica pe deplin la nivelul reputației lor.”

El a publicat un videoclip, însoțit de muzică emoționantă, arătând soldați în antrenament de luptă, inclusiv unii purtând însemnele Wagner pe uniforme și măști pe fețe.

Kadîrov a spus că antrenamentele includ tras cu pușca, prim ajutor și antrenamente pentru lunetişti, mitralieri, săpători și artilerişti.

Nu era clar câți membri Wagner participă la aceste antrenamente sau dacă vreunul dintre ei va rămâne cu forțele cecene după terminarea antrenamentului.

După moartea lui Prigojin, Kremlinul a numit „minciună absolută” sugestia că acesta ar fi fost ucis la ordinul președintelui Vladimir Putin de a-l pedepsi pentru revolta din iunie. Rusia nu a publicat încă rezultatele investigației privind cauzele prăbușirii avionului.

Ulterior, Putin a decis să-i aducă pe luptătorii lui Wagner sub controlul statului, ordonându-le să semneze un jurământ de credință, iar Kremlinul a spus în repetate rânduri că grupul nu există ca entitate juridică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.