Pregătirea militarilor în context întrunit, în condițiile specifice unui câmp de luptă modern, a fost inițiată în această săptămână la nivelul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani” prin participarea, alături de membrii Grupurilor de Luptă NATO din Polonia și Letonia, la un exercițiu cu trageri de luptă reale în cadrul exercițiului multinațional „Wawel Dragon”, în poligonul South Hills, anunță MApN.

Scopul acestor activități este antrenarea structurilor din cadrul grupurilor de luptă și, totodată, creșterea interoperabilității la nivelul acestora.

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.