Șeful de cabinet al președintelui Ucrainei a declarat că speră la o conferință comună ucraineano-americană privind producția de arme, ce ar urma să aibă loc în decembrie în Statele Unite, Washington-ul fiind cel mai important furnizor de asistență militară pentru Kiev.

„A existat un acord foarte important între președintele Zelenskiy și președintele Biden”, a spus Andriy Yermak, șeful de cabinet al administrației prezidențiale de la Kiev. „Luna viitoare, sper, va avea loc în Statele Unite o conferință dedicată producției comune (de arme) a Ucrainei și a Statelor Unite”, a mai subliniat acesta.

El a făcut comentariul la emisiunea Moseychuk+ al canalului ucrainean 1+1 TV.

Ucraina acordă prioritate propriilor capacități de producție de apărare pe fondul îngrijorării că aprovizionarea din Occident ar putea să se clatine. De asemenea, speră că asocierile cu producătorii internaționali de armament pot contribui la revigorarea unei industrii interne afectate de ineficiență și lipsă de transparență cu ani de zile înainte de invazia Rusiei din februarie 2022.

Luna trecută, Ucraina a înființat o societate mixtă de apărare cu producătorul german de arme Rheinmetall AG (RHMG.DE) pentru a întreține și repara armele furnizate de țările occidentale

Sursă foto: president.gov.ua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.