Peste 20.000 de militari din 13 ţări au început în nordul extrem al Europei un exerciţiu militar de anvergură, denumit Nordic Response 2024, de apărare împotriva unui atac ipotetic asupra teritoriului NATO, informează Agerpres.

La exerciţii – în oraşul Alta, în nordul extrem al Norvegiei – participă Finlanda şi Suedia, care s-au alăturat alianţei nord-atlantice după invazia lansată de Rusia împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, potrivit armatei norvegiene.

Conform scenariului, militarii urmează să lanseze un contraatac joi din Alta pentru a cuceri zone din sud care au fost deja ocupate de inamic.

Statele NATO desfăşoară o gamă largă de sisteme de armament pentru acest exerciţiu, printre care 100 de forţe aeriene şi navale cu fregate şi submarine.

Ministrul apărării german Boris Pistorius s-a deplasat la Alta pentru a participa la partea activă a manevrelor, care a început la miezul nopţii.

Miercuri, Pistorius a vizitat un punct al armatei norvegiene aflat la graniţa cu Rusia şi s-a oferit să sporească prezenţa Bundeswehr, armata germană, în nordul extrem al Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.