US Army a cerut industriei de apărare realizarea unui sistem de inteligență artificială (AI) care să poată prezice acțiunile inamicului.

Potrivit The Defense Post, sistemul trebuie să fie capabil să analizeze rapid cantități masive de date pentru a prognoza potențialele tactici ale adversarilor.

De asemenea, ar trebui să alerteze forțele militare partenere dacă au existat modificări în strategia inamicului în timp ce se afla pe câmpul de luptă.

Armata SUA a indicat că sistemul trebuie să aibă „capacitatea de a rula software fezabil pe un laptop standard și de a profita de tehnologiile emergente de inteligență artificială sau de învățare automată”.

De asemenea, instrumentul nu ar trebui să necesite o expertiză tehnică aprofundată pentru a putea fi gestionat și utilizat.

Câmp de luptă hiperactiv și cursa globală a înarmărilor AI

Interesul armatei pentru tehnologiile AI este alimentat de îngrijorarea că viitorul război s-ar putea transforma într-un câmp de luptă hiperactiv și complex interactiv.

Având în vedere viitoarele amenințări de înaltă tehnologie, armata SUA vrea un sistem AI care să poată identifica și ultimele locații și activități cunoscute ale unităților și sistemelor de arme inamice.

În plus, sistemul trebuie să ofere o „vizualizare predictivă în timp real a modului în care situația amenințării ar putea evolua în următoarele câteva minute până la ore”.

Firmele interesate ar trebui să poată construi un prototip al sistemului AI și să-și demonstreze capacitatea de prognozare a amenințărilor în timp real.

În afară de SUA, superputeri militare precum China și Rusia se grăbesc să dezvolte noi arme bazate pe inteligență artificială pentru a se pregăti pentru viitorul război.

Cine câștigă un avantaj în IA ar avea un atu tehnic copleșitor în timpul unui război.

Foto: Naval Information Warfare Center Pacific

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.