Statele Unite ale Americii își rotește militarii din celebra Divizie 101 Aeropurtată, dar aduce și 500 de vânători de munte din Divizia 10 Montană, la Mihail Kogălniceanu.

La nouă luni de la sosirea militarilor celebrei Divizii 101 Aeropurtate în România, la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu“, Pentagonul pregătește rotirea acestora, dar această manevră vine și cu o posibilă modificare a viziunii asupra modului de operare al militarilor americani din România, prin detașarea și a sute de vânători de munte, anunță adevărul.ro.

Concret, în perioada următoare vor ajunge în România aproximativ 3.800 de soldați din „1st Infantry Brigade Combat Team“ a Diviziei 101 Aeropurtate, care îi vor înlocui pe colegii lor din „2nd Infantry Brigade Combat Team“ ai aceleiași mai unități de elită americane. În plus, cei 500 de militari ai Cartierului General al Diviziei 101 Aeropurtate vor fi schimbați tot cu militari de elită, dar din 10 th Mountain Division (Divizia 10 Munte), care au o pregătire similară celei prin care trec vânătorii de munte de la noi. Experții militari susțin că acest lucru poate fi interpretat ca o eventuală adaptare a forțelor americane prin desfășurarea de militari care au competențe specifice reliefului variat al României. Militarii Diviziei 10 Munte sunt antrenați să lupte în zone montane, dar la fel ca și trupele aeropurtate pot fi desfășurați și prin parașutare, dacă este cazul.

General-maior Gregory K. Anderson, comandantul 10th Mountain Division

Divizia 10 Munte este mândră că a fost chemată să servească alături de aliații noștri. Militarii sunt obișnuiți cu desfășurările pe tot globul și sunt pregătiți de misiune“, a declarat generalul-maior Gregory K. Anderson, comandantul Diviziei 10 Munte.

De asemenea, colonelul Kevin Sharp, comandantul „1st Infantry Brigade Combat Team“ a Diviziei 101 Aeropurtate, a declarat că și militarii din subordinea sa sunt pregătiți să-și înlocuiască colegii. „Brigada Bastogne este pregătită să-și asume misiunea critică în sprijinul aliaților noștri NATO și de a descuraja agresiunea rusă pe flancul estic al NATO. În urmă cu aproape 80 de ani, soldații Diviziei 101 Aeropurtate au luptat în Bătălia de la Bulge, iar brigada noastră își revendică acum cu mândrie porecla de Bastogne. Astăzi, suntem gata să asigurăm pacea în Europa, care a fost construită pe sacrificiile acelor primi soldați ai Diviziei 101 Aeropurtate“, a precizat acesta.

10 th Mountain Division – „Climb To Glory”

Din 2002, Divizia 10 Munte a fost cea mai dislocată unitate a US Army. Brigăzile sale de luptă au avut peste 20 de desfășurări, atât în ​​Irak, cât și în Afganistan, în sprijinul Operației Iraq Freedom și a Operației Enduring Freedom. A primit porecla Legiunea a zecea în timp ce a fost desfășurată în Afganistan de la sfârșitul anului 2001 până în 2002.

În prezent Divizia 10 Munte este configurată ca divizie de infanterie ușoară, ceea ce îi permite să fie rapid dislocabilă, în orice mediu terestru, inclusiv montan, deși nu mai este destinată specific acțiunilor alpine.

Divizia 10 Munte a participat la Operațiunea Furtună de deșert (Arabia Saudită), uraganul Andrew în caz de dezastru (Homestead, Florida), Operațiunea Restore Hope și Operațiunea Continue Hope (Somalia), Operațiunea Uphold Democracy (Haiti), Operațiunea Joint Forge (Bosnia și Herțegovina), Operațiunea Joint Guardian (Kosovo) și mai multe desfășurări ca parte a Forței Multinaționale și a Observatorilor (Peninsula Sinai).

Foto: special-ops.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.