Centrul de Comandă al SUA (CENTCOM) a transmis că acțiunea de duminică dimineață a avut o “planificare extinsă” și că niciun civil nu a fost rănit. Unul dintre oficialii uciși este cunoscut sub numele de “Anas”, lider regional al ISIS care era implicat în planificare operațiunile organizației teroriste în estul Siriei, anunță CNN.

“Moartea acestor oficiali ISIS va perturba capacitatea grupării teroriste de complot și de a continua atacuri destabilizatoare în Orientul Mijlociu”, a transmis Colonelul Joe Buccino, purtătorul de cuvânt al Centrului de Comandă american.

SUA au insistat că vor continua campania de destructurare a organizației ISIS, “în parteneriat cu forțele locale”, chiar dacă recentele operațiuni ale Turciei din nordul Siriei, care vizează forțele kurde, au pus în pericol personalul american și au amenințat că vor destabiliza și mai mult situația din Siria.

La finalul lunii trecute, gruparea jihadistă Stat Islamic a anunțat că liderul său “a fost ucis în luptă”, fără a oferi însă detalii.

Sursa foto: Ilustrasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.