În timp ce parlamentarii de la Washington fac eforturi să trimită către Kiev mai multe miliarde de dolari, reprezentând sprijin federal pentru a ajuta în lupta împotriva agresiunii ruse, aproape jumătate din cetățenii americani consideră că țara cheltuiește prea mult pentru a ajuta Ucraina, potrivit unui sondaj realizat de The Associated Press – Centrul de Cercetare pentru Afaceri Publice NORC, anunță apnews.com.

Persoanele intervievate în cadrul sondajului resping demersurile președintelui Joe Biden de a aproba un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, argumentând că fondurile ar trebui direcționate mai degrabă către prioritățile interne.

Cu toate acestea, opoziția față de ajutor a scăzut ușor față de procentul în care era acum o lună, într- un alt sondaj realizat AP-NORC. În preyent, 45% dintre americani spun că guvernul SUA cheltuiește prea mult pentru ajutorul Ucrainei în războiul împotriva Rusiei, comparativ cu 52% în octombrie.

Mai mult de o treime (38%) dintre adulții din SUA spun că cheltuielile curente sunt „aproximativ la valoarea potrivită”, care este ușor în creștere față de luna trecută (31%).

Jumătate dintre adulții americani sunt extrem sau foarte îngrijorați de faptul că influența Rusiei reprezintă o amenințare directă pentru Statele Unite. Democrații (53%) și republicanii (51%) sunt îngrijorați în mod similar de puterea Rusiei – dar democrații sunt mai predispuși decât republicanii să vadă Ucraina ca pe o națiune cu valori comune pentru SUA și să sprijine mai mult ajutorul acordat Ucrainei.

Aproximativ jumătate din public (48%) susține furnizarea de arme Ucrainei (57% printre democrați, 42% printre republicani). Aproximativ 4 din 10 americani sunt în favoarea trimiterii de fonduri guvernamentale direct în Ucraina (54% pentru democrați, 24% pentru republicani).

De asemenea, 4 adulți din 10 spun că Ucraina este un aliat care împărtășește interesele și valorile SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.