Departamentul Apărării al SUA a publicat un document neclasificat care încorporează abordări critice pentru atenuarea armelor de distrugere în masă – ADM (Countering Weapons of Mass Destruction – CWMD), anunță The Defense Post.

Raportul strategic evidențiază amenințările cunoscute armelor de distrugere în masă și oferă soluții „personalizate” cu autoritățile, aliații și operațiunile asociate pentru a le contracara și a-și recupera efectele.

Strategia DOD CWMD 2023 urmărește să țină seama de provocările și amenințările actuale și emergente ale ADM și să ofere metode personalizate pentru a le aborda. Departamentul va ține seama de amenințările cu ADM în mod holistic pentru a preveni, atenua, rezista, opera prin atacuri și se va recupera după atacurile cu ADM, în strânsă consultare cu Aliații și partenerii.

Conform planului, SUA se va concentra pe priorități specifice pentru a garanta securitatea patriei de astfel de atacuri, pentru a descuraja folosirea ADM împotriva SUA și a partenerilor săi, a spori forța comună pentru a gestiona mediile chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN). și prevenirea noilor amenințări cu arme de distrugere în masă.

Se actualizează răspunsul

Documentația este a treia iterație a strategiei departamentului de combatere a ADM și înlocuiește actualizarea din 2014.

Ca răspuns la creșterea riscurilor ADM la nivel global, noua strategie include recomandări de planificare pentru situații neprevăzute, cadre, campanii și cerințe de apărare CBRN.

Se așteaptă ca acești pași să „crească barierele” dintre adversari și achiziționarea, dezvoltarea capacităților și extinderea legate de ADM.

Soluțiile corespunzătoare vor aborda, de asemenea, „provocarea ritmului” prezentată de actori potențial interesați sau implicați în activitățile cu arme de distrugere în masă, cum ar fi China, Rusia, Iran, Coreea de Nord și organizații extremiste violente.

Opunându-se amenințărilor „reale, urgente”.

Secretarul american al apărării, Llyod Austin, a explicat în prefața lucrării că planurile vor integra, completa și îmbunătăți îndrumările aferente stipulate în alte linii directoare care promovează securitatea națională a guvernului, inclusiv Analiza apărării împotriva rachetelor, Revizuirea posturii nucleare și Revizuirea posturii bioapărării.

Riscurile la adresa Departamentului și a națiunii sunt reale și urgente. Abordarea acestora necesită ca Departamentul Apărării să țină seama de ADM pe tot spectrul conflictului și în comun cu aliații și partenerii noștri”, a declarat Austin .

Această strategie pune bazele Departamentului pentru a se confrunta cu provocările complexe și solicitante prezentate de ADM.”

Sunt încrezător că Departamentul are ingeniozitatea și determinarea necesare pentru a depăși amenințările actuale și viitoare.”

Strategia DOD CWMD 2023 neclasificată pentru combaterea armelor de distrugere în masă poate fi găsită AICI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.