Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, a semnat în Germania un acord istoric pentru furnizarea sistemului de apărare aeriană Arrow 3, în valoare de 3,5 miliarde de dolari.

Suntem angajați să efectuăm o livrare în timp util și eficientă. Acest acord este o dovadă tangibilă că Israelul și Germania sunt adevărați parteneri„, a spus Gallant în timpul semnării a ceea ce a numit cel mai mare export de apărare al Israelului.

Semnarea în Germania a unei scrisori oficiale de angajament a fost găzduită de Ministrul Apărării al Germaniei, Boris Pistorius. La eveniment au participat și Directorul General al Ministerului Apărării al Israelului, Eyal Zamir, și Directorul General al Biroului Federal pentru Echipamente Bundeswehr, Annette Lehnigk-Emden.

Sursa foto: Profimedia Images

Scrisoarea discută despre un angajament în valoare de 600 de milioane de dolari, care va permite părților să înceapă imediat proiectul„, a precizat un comunicat din partea Ministerului Apărării al Israelului.

Germania a fost de acord să furnizeze finanțare avansată în luna iunie, astfel încât Israelul să accelereze livrarea. Ministerul Apărării și Israel Aerospace Industries au anunțat anterior că capacitatea operațională inițială a sistemului va fi gata până în 2025.

Decizia de a achiziționa sistemul Arrow vine în contextul războiului din Ucraina și a creșterii achizițiilor de apărare în întregul continent. Națiunile europene au început să prioritizeze sistemele de apărare aeriană care pot apăra împotriva rachetelor, dronelor și altor amenințări emergente.

Așa cum Arrow-3 apără cerul Israelului și salvează vieți, acum va apăra și Germania și cetățenii săi, și se poate integra perfect cu sistemele NATO„, a spus Gallant. „Astăzi, Statul Israel este pregătit să-și extindă cooperarea în domeniul apărării și industriale, cu alți parteneri globali.

istemul Arrow este „primul din lume care permite interceptarea rachetelor balistice în afara atmosferei”

Arrow 3 a fost proiectat ca nivelul superior al sistemului de apărare aeriană multi-strat al Israelului, dezvoltat pentru a se confrunta cu amenințările exo-atmosferice. David’s Sling și Iron Dome ale Israelului formează nivelele de mijloc și de scurtă rază ale sistemului de apărare. David’s Sling, produs de Rafael Advanced Defense Systems, și Arrow, produs de IAI, sunt ambele proiecte comune cu Statele Unite. SUA a aprobat vânzarea sistemului Arrow în august, în timp ce David’s Sling a fost, de asemenea, vândută Finlandei, ceea ce ilustrează cererea în creștere pentru tehnologia israeliană de apărare aeriană.

Cu toate că acordul Arrow este unul impresionant, Israelul și Germania au legături strânse în ceea ce privește apărarea la alte niveluri. Israelul a achiziționat recent corvetele Sa’ar 6 din Germania, iar Germania a achiziționat rachetele Spike ale lui Rafael și alte sisteme din Israel, cum ar fi sistemul de protecție activă Trophy, de asemenea produs de Rafael.

Țările noastre au ajuns la un nivel în care împărtășim informații intime și sensibile, cunoștințe militare și capacități. Încă de la înființarea legăturilor noastre, Germania a contribuit semnificativ la securitatea Israelului. Astăzi suntem mândri să facem același lucru pentru Germania – un aliat strategic și lider european„, a spus Gallant, care a recunoscut, de asemenea, istoria tragică a Holocaustului care planează asupra oricărei declarații între Ierusalim și Berlin.

Acesta este un eveniment emoționant pentru fiecare evreu. Am ieșit din tragedia Holocaustului și am construit un stat liber, puternic și democratic. Au trecut doar 80 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar Israelul și Germania își dau mâna astăzi pentru a construi un viitor mai sigur pentru ambele națiuni„, a spus Gallant.

Ministrul Apărării din Israel a menționat, de asemenea, importanța acestui acord pentru Organizația Israeliană de Apărare Împotriva Rachetelor și Agenția Americană de Apărare Împotriva Rachetelor, precum și pentru IAI. El a spus că Arrow „va apăra și Germania și cetățenii săi și se va putea integra cu ușurință în sistemele NATO.

Avertismentul Israelului

În mod semnificativ, Gallant a folosit acest eveniment  pentru a avertiza că „amprenta iraniană este peste tot – de la sutele de mii de rachete furnizate de Iran către Hezbollah în Liban, la armele folosite în atacurile teroriste împotriva israelienilor și atacurile cu rachete asupra vecinilor noștri din Golful Persic.

În ultimul an, furnizarea de drone sinucigașe din Iran către Rusia a fost pusă în lumină de preocupările europene și de sancțiunile SUA. „Dronele sinucigașe iraniene folosite pentru a ucide civili nevinovați din întreaga lume servesc ca o previzualizare a ceea ce va vedea lumea dacă embargoul asupra rachetelor va expira luna viitoare. Iranul va avea liber la răspândirea rachetelor avansate în întreaga lume„, a spus Gallant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.