Cotidianul Il Foglio, citând surse din serviciile de informații italiene, anunță că Dmitri Medvedev ar fi plănuit o tentativă de asasinat asupra ministrului italian al Apărării, Guido Crosetto.

Suma „contractului” se ridica la 15 milioane de dolari. Crima urma să fie comisă de mercenari ai Grupului Wagner din Europa. Autoritățile italiene urmează să notifice Guvernul cu privire la asasinatul planificat săptămâna trecută, potrivit Il Foglio.

Motivul ordinului Kremlinului ar fi fost declarațiile critice ale lui Crosetto la adresa Moscovei. Ministrul italian a spus că dacă tancurile rusești vor intra la Kiev, „va începe al treilea război mondial„. Dmitri Medvedev a reacționat la cuvintele ministrului. Fostul președinte și premier, și acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, l-a numit pe italian „un prost„.

Potrivit cotidianului italian, Medvedev ar fi fost cel care ar fi formulat „cererea” de asasinare asupra lui Crosetto și urma să influențeze decizia finală. Asasinatul plătit, pentru care ar fi plătit 15 milioane de dolari, ar fi fost dus la capăt la reprezentanții Grupului Wagner, membrii ai celulelor din Serbia sau Estonia.

Cererea lui Medvedev a fost trimisă celor mai înalte autorități de la Kremlin chiar înainte de ultimele declarații ale ministrului italian. Crosetto a acuzat Grupul Wagner că a incitat la criza migrației în Europa. Ca răspuns, șeful trupelor Wagner, Evgheni Prigozhin, i-a transmis lui Crosetto să-și „supravegheze propria țară„.

Reacția ministrului italian al Apărării

Guido Crosetto a reacționat pe Twitter: „În fiecare zi există rapoarte mai mult sau mai puțin probabile, mai mult sau mai puțin plăcute. Depinde de cei responsabili de securitatea țării să le verifice și, dacă este necesar, să le contracareze„, a spus ministrul, adăugând că măsurile luate au fost „suficiente„.

Într-o postare ulterioară, el și-a dezvăluit locația, subliniind că este „complet calm” cu privire la soarta sa. „Sunt sigur că situația va degenera în nimic mai mult decât amenințări.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.