Războiul din Ucraina face ca armata britanică să se simtă „foarte inconfortabil” cu unele aspecte ale eforturilor sale de modernizare, a dezvăluit un oficial militar britanic de vârf.

Comentariile au apărut după o audiere de trei ore a comitetului de apărare din Regatul Unit , la începutul acestei săptămâni, pentru a analiza impactul conflictului armat asupra strategiei terestre din Regatul Unit.

Şeful adjunct al Statului Major al Apărării, locotenentul general Sharon Nesmith , a declarat că invadarea Ucrainei de către Rusia a determinat armata britanică să-şi reconsidere programul de modernizare „Future Soldier” (nr. Viitorul Soldat).

Ea a menționat apărarea aeriană, sistemele fără pilot și informațiile, supravegherea și recunoașterea drept zone care necesită dezvoltare.

Nesmith a sugerat ca serviciul să continue să caute oportunități de a accelera achizițiile pentru apărare.

Programul „Future Soldier”.

Future Soldier ” este un efort de modernizare lansat în 2020 pentru a realiza „cea mai radicală transformare” a armatei britanice în 20 de ani.

Aceasta implică crearea unei divizii de luptă complet modernizată până în 2030 pentru a aborda amenințările viitoare.

O parte a acțiunii de modernizare este echiparea armatei cu tancuri de luptă principale Challenger 3, vehicule blindate de luptă Ajax și transportoare blindate Boxer.

Un total de 41,3 miliarde de lire sterline (50,4 miliarde de dolari) au fost alocate pentru a sprijini inițiativa.

Spectacol de forță în Europa

Demonstrația continuă de forță a Rusiei în Ucraina a determinat multe țări să investească mai mult în sisteme de arme sofisticate pentru a se apăra în cazul unei escaladări a conflictului.

La începutul acestui an, Polonia a semnat un acord pentru a procura 116 tancuri Abrams din SUA , în timp ce își dezvoltă armata pe fondul războiului din Ucraina, țară vecină.

Finlanda a primit, de asemenea, aprobarea Departamentului de Apărare al SUA de a cumpăra rachete tactice AIM 9X Block II și arme AGM-154 Joint Stand-Off pentru 323 de milioane de dolari.

Guvernul estonian a semnat un contract de 36 de milioane de euro (38,9 milioane de dolari) pentru a procura 12 obuziere K9 suplimentare de la Hanwha Defense.

Armata Română a demarat un program de înzestrare cu 1.059 autovehicule tactice blindate de tip ușor (ATBTU), în valoare de 4,58 miliarde de lei fără TVA, aproximativ un miliard de euro.

Sursă foto: pathforeurope.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.