Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a supraviețuit după ce trei tentative de asasinat conduse de militari ruși au fost împiedicate în ultima săptămână de armata ucraineană, transmite G4Media, citând publicația britanică The Times.

Una dintre tentative a fost condusă de mercenarii din grupul Wagner, susținut de Kremlin, cunoscut pentru operațiunile din Orientul Mijlociu, dar și din Mali. Grupul Wagner a suferit pierderi majore în timpul atacului asupra clădirii unde se afla Zelensky.

Mai mult, potrivit The Times, liderii Wagner au fost ”alarmați” de acuratețea informațiilor pe care armata ucraineană le avea despre operațiune, care a fost anticipată și dejucată astfel încât aproape toți militarii din comando-ul Wagner au fost uciși.

Alte două tentativă eșuate de asasinat au fost conduse de militari ruși și militarii ceceni trimiși de liderul Ramzan Kadârov în sprijinul armatei ruse.

Sâmbăta trecută, un militar cecen ce făcea parte dintr-un comando trimis să-l asasineze pe președintele Zelensky a fost ucis, potrivit The Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.