Marți (21.04.2020), purtătorul de cuvânt al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, Arad, cpt. Paul Crăciun, a precizat că unitatea militară este afectată de coronavirus, după ce au fost confirmate nu mai puțin de 10 cadre militare, inclusiv din conducerea unității, și o contabilă, ca fiind pozitive la COVID-19.

Dintre cei 10 militari depistați, câțiva trebuiau să plece în Afganistan, pe front și s-a zvonit că în aceste condiții nu mai pleacă, dar conform purtătorului de cuvânt al Batalionului, „acest eveniment nu-i va afecta cu nimic, pentru că misiunile celor câțiva militari care trebuie să plece în Afganistan se vor derula începând cu luna august” – când se speră că lucrurrile vor fi reintrat în normal.

A fost desfășurată ancheta epidemiologică de către o echipă medicală de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, pentru identificarea contacților direcți ai militarilor infectați și izolarea acestora la domiciliu, conform procedurilor standard stabilite la nivel național.

Pentru protecția personalului se efectuează în permanență dezinfectarea tehnicii și spațiilor de lucru și sunt aplicate măsurile individuale de protecție și prevenție.

Sursă articol: criticarad.ro

Sursă foto: rft.forter.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.