Preşedintele rus Vladimir Putin se întâlneşte marţi cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi sancţiunile occidentale, au relatat agenţiile de presă din Rusia şi Belarus, potrivit Reuters, anunță Agerpres.

Lukaşenko a sosit marţi la primele ore în regiunea Amur, din Extremul Orient rus, unde va discuta cu Putin la cosmodromul Vostocinîi, conform agenţiei de presă Belta.

La 24 februarie, Rusia a trimis zeci de mii de soldaţi în Ucraina într-o agresiune lansată atât de pe teritoriul rus, cât şi de pe cel belarus, în ceea ce Moscova a numit o ”misiune militară specială” pentru demilitarizarea şi ”denazificarea” ţării vecine.

Kievul şi guvernele occidentale consideră acest lucru un pretext fals pentru o invazie, soldată deja cu mii de morţi şi milioane de persoane refugiate sau strămutate.

Lukaşenko a insistat că ţara sa trebuie să fie implicată în negocierile pentru soluţionarea conflictului din Ucraina, afirmând de asemenea că Belarusul a fost etichetat în mod incorect drept ”complice al agresorului”.

Totuşi, Uniunea Europeană, SUA şi alte ţări sau organizaţii au inclus Belarusul în sancţiunile impuse Moscovei.

Ziua de 12 aprilie este celebrată în Rusia şi alte foste republici sovietice drept Ziua Cosmonauticii, care îl celebrează pe primul om ajuns în spaţiu (în anul 1961), cosmonautul sovietic Iuri Gagarin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.