Statul rus trebuie să mențină nivelul la care se situează industria aviației, care concurează de la egal la egal cu producătorii străini și își demonstrează superioritatea în sfera aeronavelor de luptă, a declarat miercuri (13.05.2020) președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni ce a avut ca scop acordarea de sprijin industriei aviației și a transporturilor aeriene.

„În situația actuală, este necesar să se mențină baza industriei, respectiv companiile de construcții de aeronave și să se utilizeze capacitatea acestei producții complexe unică prin mulți parametri”, a spus liderul de la Kremlin.

Rusia este printre puținele țări din lume care sunt capabile să producă întreaga gamă de avioane și elicoptere militare și civile, ceea ce reprezintă un mare avantaj prin prisma potențialului economiei, industriei, științei și educației rusești, a subliniat Vladimir Putin.

„Aeronavele interne concurează la egalitate cu rivalii străini și liderii pieței mondiale prin multe caracteristici și, de fapt, îi și depășesc considerabil în privința unor parametri la categoria avioanelor de luptă”, a mai spus președintele rus.

Vladimir Putin a mai evidențiat potențialul industriei de construcții de aeronave ruse, care, spune acesta, face posibilă dezvoltarea mai multor aeronave noi și promițătoare, inclusiv a modelului cu rază medie de acțiune MC-21, care este acum supusă testelor de zbor.

Sursă articol și foto: tass.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.