Potrivit unui comunicat al Elbit Systems transmis GeoDef, în cadrul vizitei oficiale în Israel, prim ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. În cadrul întrevederii, delegației României, formată din premierul Orban, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, și ministrul apărării, Nicolae Ciucă, i-au fost prezentate tehnologii avansate din domeniul apărării ale Elbit Systems, inclusiv UAS-ul (sistemul aerian fără pilot) Hermes 450.

Amintim că Elbit Systems a anunțat că va deschide o linie de asamblare de drone în România dupa ce în mai 2020, Avioane Craiova, Romaero și Elbit Systems au semnat un memorandum de colaborare pentru a produce drone în România. Părțile componente ale dronelor ar fi produse la Elmet Bacău (subsidiara Elbit Systems în România) și asamblate în totalitate în România. Elbit Systems are deja patru capacități de producție în România:

  • Simultec (Măgurele) – produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware;
  • A/E Electronics (Bacău) – produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă;
  • Elmet (Bacău) – produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care drone și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm);
  • Elmet (Măgurele) – unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

Sursă foto: Elbit Systems

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.