Românii care vor să se deplaseze în Statele Unite ale Americii (SUA) ar putea să călătorească fără vize, în viitor. Anunțul a fost făcut de secretarul american pentru securitate internă Alejandro Mayorkas.

Există, însă, o listă de condiții pe care România și alte trei state trebuie să le îndeplinească astfel încât să fie incluse în programul de renunțare la obligativitatea vizelor.

„Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului.

„Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat oficialul american, care a precizat că acest program oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.

Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat marţi că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA.

În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări.

Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Sursa foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.