“Europa are nevoie de aliaţi împotriva migraţiei care să-i extindă cât mai larg inelul de apărare. Dacă acesta nu va exista, Europa se va prăbuşi.”, a declarat premierul ungar la Ankara.

Viktor Orbán a vorbit despre aceste aspecte după ce a avut o întrevedere cu Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, la cea de-a 5-a reuniune a Consiliului Superior de Cooperare Strategică Ungaro-Turc.

La conferinţa de presă comună care a urmat întâlnirii, premierul a anunţat că Ungaria solicită pentru Ankara sprijin financiar mai mare, direct de la Bruxelles, în lupta împotriva migraţiei, menționând că “Şi Turcia are un astfel de rol, de inel de protecţie.”

„Ar trebui să ne ajutăm prietenii turci în materie de migrație. UE ar trebui să sprijine Turcia cât mai mult posibil”, a spus Orban.

Premierul ungar a subliniat, de asemenea, că Uniunea Europeană trebuie să sprijine construirea de ziduri la graniţele de sud şi de est ale Turciei, dar trebuie sprijinită şi realizarea stabilităţii în zona de nord a Siriei.

Viktor Orbán a precizat totodată că Europa este ameninţată de migraţie din trei direcţii: dinspre Marea Mediterană, dinspre Balcanii de Vest şi dinspre Belarus.

Erdogan a afirmat că cei doi au discutat despre relații bilaterale, probleme internaționale și regionale și relații economice și comerciale.

În 2016, Turcia a semnat un acord în valoare de 7,2 miliarde de dolari cu Uniunea Europeană pentru a opri fluxul de migranți după ce peste un milion de persoane au fugit în Europa în 2015.

În prezent, Turcia găzduiește 4 milioane de refugiați, mai mulți decât orice țară din lume.

Sursă foto: Ali Balıkcı / AA

VEZI ARTICOLUL:  CONCURS EDITORIAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.