Vicepremierul pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei, Olga Stefanishyna, a dezvăluit că România a furnizat Ucrainei ”un anumit sprijin militar”, dar a adăugat că nu poate da detalii despre natura acestuia.

Olga Stefanishyna a acordat un interviu publicației G4Media, în care a vorbit despre rolul României în integrarea europeană și euro-atlantică a Ucrainei şi apreciază ajutorul militar pe care ţara noastră l-a acordat Kievului.

Există un anumit sprijin militar furnizat de România, iar ministrul român al Apărării participă la formatul Rammstein și la formatul de coordonare. Așadar, pentru noi este foarte importantă continuitatea și calendarul livrărilor de armament. Sperăm că, odată cu decizia SUA de a oferi formatul ”land lease” pentru livrările de arme pentru Ucraina, acest lucru va facilita și livrările din partea altor țări, cum ar fi România, de exemplu„ a declarat demnitarul ucrainean.

Întrebară ce fel de arme şi echipament a oferit ţara noastră, aceasta s-a ferit însă să dea amănunte. „Nu sunt sigură că aceasta este o infomație pe care o pot face publică în totalitate, trebuie să verific și apoi să furnizez aceste informații mai târziu. Pentru că există o abordare individuală cu fiecare țară. Dar, în esență, am stabilit prioritățile pentru armele de care avem nevoie, inclusiv echipamente de artilerie de 155 mm, dar și tancuri și vehicule blindate, precum și artilerie de lungă distanță„ a spus aceasta.

Sursă foto: nord.news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.