Armata ucraineană a primit primele vehicule blindate de infanterie YPR-765 din Țările de Jos, a confirmat sâmbătă Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Defence Blog.

Potrivit unui comunicat de presă, Armata Ucraineană a primit recent prima tranșă de arme occidentale, inclusiv vehicule olandeze YPR-765.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

În urmă cu aproximativ o lună, prim-ministrul olandez a anunțat, prin intermediul contului său de Twitter, că Țările de Jos vor trimite echipamente grele de luptă în Ucraina, inclusiv vehicule blindate, după un apel telefonic cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky.

Imagini cu soldații ucraineni care testează vehiculele blindate de infanterie YPR-765 au fost postate pe rețelele de socializare.

https://youtu.be/a3KKoIBdZdo
Sursă: YouTube/ Russia’s Suffering In Ukraine

Despre YPR-765

Vehiculele YPR au intrat în dotarea armatei olandeze în 1979, iar autoritățile oladeze fac planuri pentru înlocuirea acestor blindate.

Practic, YPR-765 este o versiune îmbunătățită a americanului M113 APC (Armored Personnel Carrier). Majoritatea YPR-urilor olandeze sunt construite cu licență în Țările de Jos de către compania DAF.

YPR-765 are un corp din aluminiu și bara de protecție din tablă, iar îmbinările dintre foi sunt umplute cu spumă de polietilenă. Motorul se află în spatele carenei oferind o viteză maximă de 61 km/h, iar cu o singură realimentare a rezervorului mașina parcurge 490 km. Versiunea olandeză, spre deosebire de M113, are o capacitate mai mare a radiatorului și a turbocompresorului.

Sistemul optic folosit de driverul YPR-765 este alcătuit din patru periscoape: zi sau infraroșu pasiv pentru vederea pe timp de noapte. Turela are o cursă electro-hidraulică, poate fi ridicată de la -10 la + 50 ° și se poate mișca și crește cu o viteză de 60 °/sec.

Arsenalul de arme constă dintr-o armă principală: Oerlikon KBA 25mm B02, care este capabilă de o dublă aprovizionare de muniție. YPR-765 are, de asemenea, o mitralieră FN MAG de 7,62 mm cu 230 de cartușe gata de foc, iar alte 1.610 sunt în carenă. YPR-765 poate transporta șapte soldați care urcă în vehicul de pe o rampă din spate.

Sursă foto: Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.