Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, spune că este necesară „suplimentarea efectivelor profesionale”, dar nu ia în calcul, în acest moment, revenirea la serviciul militar obligatoriu, informează HotNews, conform unor declaraţii din cadrul emisiunii „Referendum”, de la TVR1.

„Întărirea capacităţii de apărare trebuie să aibă în vederea întărirea capacităţii umane. Avem nevoie de o suplimentare a efectivelor profesionale. Nu este analizată în acest moment revenirea la serviciul militar obligatoriu”, a declarat ministrul.   

Ca argumente, Vasile Dîncu a invocat faptul că „analizele noastre arată că nu avem nevoie de forţe aşa numeroase”, dar şi motive economice şi constituţionale. Ministrul a subliniat că „urmărim capacitarea rezerviştilor, în primul rând” şi a explicat că soluţia vizată este „un stagiu voluntar, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, pentru o perioadă mai scurtă”.

În România, serviciul militar nu mai e obligatoriu de la 1 ianuarie 2007. Ultima încorporare a recruţilor, pentru militarii în termen, a fost în luna octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în luna iunie 2006.

Sursă foto: 221st Public Affairs Detachment / Flickr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.