Potrivit Israel Defense, la 01.05.2020, au fost raportate o serie atacuri ale armatei israeliene împotriva forțelor pro-iraniene în Siria, unul dintre ele având ca țintă un depozit de rachete ale Hezbollah situat pe teritoriul sirian.

Presa de stat din Siria a declarat, la scurt timp după miezul nopții, că elicopterele israeliene care operează în Înălțimile Golan au lansat rachete în mai multe locații din sudul Siriei. Un grup de opoziție, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), a raportat că atacul a vizat poziții ale miliției pro-iraniene în suburbiile orașelor Dar’aa și Kuneitra, în apropierea frontierei israeliene. Alte rapoarte străine au precizat că atacul a vizat posturile de observare ale Hezbollah situate în bazele armatei siriene.

De asemenea, agenția națională de știri siriană a raportat o serie de explozii în zona orașului Homs, situată la nord de capitala Damasc. Guvernatorul local a fost citat spunând că exploziile provin aparent dintr-o groapă de muniție din interiorul unei baze a armatei siriene la est de oraș. El a spus că baza a fost atacată, dar nu este clar cine este responsabil. SOHR a declarat că un atac israelian a distrus o instalație de depozitare a rachetelor Hezbollah situată în interiorul bazei.

În ultima lună, au avut loc alte patru atacuri asupra țintelor siriene, ale căror sursă pare să fie armata israeliană, inclusiv un atac, din 27.04.2020, care a vizat sisteme avansate de armament de origine iraniană.

Sursă foto: timesofisrael.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.