În cadrul conferinței inaugurale pentru noul comandament strategic al Marii Britanii (UKSTRATCOM), ce a avut loc la sediul thni tank-ului Royal United Services Institute (RUSI), lideri ai forțelor armate britanice au subliniat necesitatea menținerii unui avantaj în domeniul informațional.

În cadrul conferinței au fost expuse ambițiile UKSTRATCOM, succesorul Comandamentului Forțelor Comune (JFC), care a inclus acțiuni ale tuturor celor trei ramuri al armatei britanice – terestru, aerian, maritim.

În cadrul discursului de deschidere a conferinței, ministrul apărării, James Heappey, a declarat: „Nu mai este suficient să deții un avantaj în ceea ce privește armele de foc. Există o responsabilitate și o necesitate privind câștigarea bătăliei informaționale”.

„Nu mai este suficient să avem sisteme sofisticate. Avem nevoie de toate datele care provin din respectivele sisteme pentru a înțelege mai bine modul în care acționează adversarul și care sunt oportunitățile de exploatare a slăbiciunilor și de câștigare a disputelor”, a mai adăugat oficialul britanic.

Comandamentul Strategic a fost lansat în 2019 și are ca obiective dezvoltarea capabilităților terestre, aeriene, maritime și din spațiul cibernetic, dar și de a gestiona integrat operațiunile forțelor armate ale Regatului.

În cadrul conferinței, oficialii din domeniul apărării, academicieni, experți din zona guvernamentală și din diverse sectoare private au discutat despre o serie de subiecte, printre care îmbunătățirea gestionării comune a forțelor armate, „zona gri” a conflictelor și contracararea amenințărilor cibernetice.

Sursă articol: army-technology.com

Sursă foto: gov.uk

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.