Forțele navale ucrainene vor primi sistemul de rachete antinavă Neptun anul viitor, pe care îl va desfășura în Marea Neagră și Marea Azov, a declarat sâmbătă (04.07.2020) comandantul marinei ucrainene, Alexei Neizhpapa, scrie TASS, citând Radio Ucraina Liberă.

„În ceea ce privește momentul – anul viitor, cred. Câte la număr? Aș spune că vor fi trei divizii de batalioane de rachete: două în Marea Neagră și una în Marea Azov”, a precizat Alexei Neizhpapa.

„Obiectivul principal este acum să îi aducem sistemul Neptun cât mai curând posibil și să îl folosim cu înțelepciune”, a adăugat oficialul.

La sfârșitul lunii iulie, Neizhpapa a declarat că Ucraina a lansat cu succes rachetele R-360 Neptun pe un teren de teste în regiunea sudică a Odesei.

O rachetă R-360 cântărește 870 kg, greutatea focoasei este de 150 kg, raza de acţiune este de până la 280 km. Aceasta zboară cu o viteză de aproximativ 900 km/h. Este capabilă să zboare la o înălțime cuprinsă între 3 m și 10 m deasupra nivelului mării. Complexul poate lansa simultan până la 24 de rachete, adică o salva completă de 6 lansări, cu un interval între salve de 3 până la 5 secunde, precizează Defense Blog.

Sursă foto: unian.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.