Ministrul apărării din Ucraina a declarat miercuri (14.04.2021), la Bruxelles, că Rusia se pregăteşte pentru o posibilă depozitare de arme nucleare în Crimeea. El a avertizat astfel că Moscova ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă pentru peninsula anexată, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Andrii Taran a făcut aceste declaraţii chiar înainte de o reuniune NATO de urgenţă, prin videoconferinţă, a miniştrilor de externe şi ai apărării. Ministrul ucrainean a mai spus că nu poate exclude posibilitatea ca forţele ruse din Crimeea să recurgă la „provocări militare substanţiale” în acest an.

„Infrastructura Crimeei este pregătită pentru o posibilă depozitare de arme nucleare”, a declarat Andrii Taran în cadrul unei audieri la subcomisia pentru apărare a Parlamentului European.

„Chiar prezenţa muniţiilor nucleare în peninsulă ar putea duce la o întreagă serie de probleme complexe politice, legale şi morale”, a mai spus ministrul. Totuşi, Andrii Taran nu a furnizat dovezi pentru afirmaţiile sale, mai precizează sursa citată.

Sursă foto: osce.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.