Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, la 11.02.2020, că regimul sirian va plăti un preț greu pentru atacurile asupra trupelor turce din provincia Idlib (nord-vestul Siriei).

Liderul de la Ankara a mai spus că urmează o serie de acțiuni pe care Turcia le va întreprinde pe viitor împotriva regimului condus de Bashar al-Assad, ca urmare a atacurilor asupra soldaților turci.

„Cu cât îi atacă pe soldații noștri, cu atât va fi mai mare prețul pe care îl vor plăti”, a declarat Erdogan. „Am dat răspunsul necesar sirienilor la cel mai înalt nivel. În Idlib au primit ceea ce meritau. Dar acest lucru nu este suficient, vom continua”, a mai spus președintele turc.

Cinci soldați turci au fost uciși la 10.02.2020 în Idlib. Forțele armate turce au ripostat cu focuri de artilerie asupra dispozitivelor siriene și au reușit să provoace 101 victime în rândul forțelor siriene din Idlib, ultimul bastion major al rebelilor.

Confruntările au reprezentat al doilea astfel de eveniment în decurs de o săptămână, după ce opt militari turci au fost uciși în urma cu câteva zile. Turcia și-a consolidat în ultimele zile posturile de observație din Idlib, care au fost înființate în 2018, în urma unui acord cu Moscova – principalul susținător al regimului al-Assad.

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu a declarat că cele mai recente evenimente din provincia siriană au afectat parteneriatul ruso-turc. Aflându-se la o întâlnire cu omologul său muntenegrean, Cavusoglu a declarat: „Au existat rezultate foarte importante în cooperarea cu Rusia până în prezent, dar atacurile din Idlib, uciderea soldaților și a civililor au început să strice acest parteneriat”.

Delegațiile Rusiei și Turciei au participat la două runde de întâlniri la Ankara, dar negocierile nu au condus la vreun consens până în momentul de față.

Sursă articol: hurriyetdailynews.com

Sursă foto: syrianobserver.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.