Departamentul de Stat al SUA îi avertizează pe cetățenii americani să evite călătoriile în Ucraina atât din cauza Covid, cât și din cauza ”amenințărilor crescânde din Rusia”, potrivit unui comunicat oficial, anunță AgerPres.

Cetățenii SUA trebuie să fie conștienți de relatările potrivit cărora Rusia planifică o acțiune militară semnificativă împotriva Ucrainei”, se arată în avertismentul oficialităților americane.

Înștiințarea venită de la Departamentul de Stat vine pe fondul deplasării a circa 100.000 de militari ruși la granița cu Ucraina, împreună cu tehnică militară. Președinții Joe Biden și Vladimir Putin au discutat în urmă cu două săptămâni, iar SUA au cerut Moscovei detensionarea situației, amenințând cu sancțiuni economice și diplomatice fără precedent.

În replică, Rusia a cerut NATO și SUA îndeplinirea unei liste de cereri, printre care se numără oprirea oricărei extinderi a NATO și oprirea amplasării de armament suplimentar și trupe în țările care nu erau membre în 1997, precum România.

Sursa foto: România Liberă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.