3.7 C
București
miercuri, 30 noiembrie, 2022

Stryker Leonidas – arma cu microunde care dezactivează drone în acțiune (video)

Analize / Opinii

General Dynamics Land Systems (GDLS) dezvăluie detalii suplimentare despre noul său Stryker Leonidas, un echipamnet mobil de apărare aeriană pe distanță scurtă (SHORAD).

În octombrie 2021, GDLS și Epirus, Inc., au semnat un acord pentru a integra sistemul energetic dirijat Leonidas și tehnologia cu microunde de mare putere (HPM) în Stryker-ul armatei americane fabricat de GDLS, precum și în alte vehicule/autonome de luptă la sol.

Stryker Leonidas poate dezactiva o singură țintă în spații aglomerate și mai multe ținte într-o zonă largă, cum ar fi o bază militară, o graniță sau un site de infrastructură critică.

Leonidas oferă o putere și o performanță fără precedent și este singura armă cu energie direcționată cu o capacitate dovedită de a contracara roiurile de drone și de a executa lovituri de precizie la distanță.

Leonidas este un sistem de impulsuri electromagnetice C-UAS (Counter Unmanned Aerial System), care oferă capabilități statice și mobile de apărare. Designul permite upgrade-uri continue și optimizarea formelor de undă electromagnetice ale sistemului pentru a contracara cu succes țintele în evoluție la o rază mai lungă. Este conceput pentru a permite îmbunătățiri în viitor pentru a realiza o implementare rapidă, fără a fi nevoie să adăugați hardware nou. C-UAS a fost construit cu o arhitectură de sistem deschisă și un design hardware modular pentru a sprijini integrarea cu sistemele de comandă și control (C2) ale clienților pentru a detecta, urmări și viza ținte aeriene. Încorporează tehnologia comercială în stare solidă care îi reduce dimensiunea și greutatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

- Publicitate-spot_img