Comandamentul pentru Operaţiuni Speciale din Europa (SOCEUR) al Statelor Unite va înfiinţa un cartier general avansat în Albania, pe bază de rotaţie, a declarat joi prim-ministrul albanez Edi Rama, transmite News.ro, care citează Reuters.

SOCEUR, cu sediul în Stuttgart, Germania, a afirmat pe site-ul său că baza din Albania va oferi o coordonare sporită cu aliaţii albanezi, acces important la nodurile de transport din Balcani şi o mai mare flexibilitate logistică.

”Este o veste fantastică… este o expresie a unei credibilităţi foarte înalte şi a unei cooperări foarte strânse”, a declarat prim-ministrul albanez Edi Rama.

Albania a devenit membră a alianţei militare NATO în 2009.

Foarte instruite şi echipate cu echipamente şi arme de comunicaţii avansate, forţele speciale sunt adesea folosite în operaţiuni de combatere a terorismului sau de recunoaştere. Acestea se pot infiltra în liniile inamice pentru a conecta un număr mult mai mare de trupe de opoziţie.

Nu este clar care va fi rolul acestor forţe americane în Albania. SOCEUR a spus că rolul său este de ”a răspunde rapid ameninţărilor emergente şi, dacă este necesar, de a învinge agresiunea” împreună cu aliaţii săi.

Sursă foto: U.S. Special Operations Command Europe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.