Statele Unite au propus să despăgubească financiar familiile civililor afgani ucişi într-un atac american cu dronă la sfârşitul lunii august (n.r. 29.08.2021) la Kabul, a anunţat Pentagonul, potrivit unui comunicat citat sâmbătă de AFP, relatează Agerpres.

Departamentul Apărării al administrației americane a anunțat că și-a luat angajamentul de a oferi compensații familiilor celor 10 civili afgani care au murit în urma atacului cu dronă. De asemenea, autoritățile americane le-au oferit acestora posibilitatea de a se muta pe teritoriul Statelor Unite, „dacă sunt interesați”.

Colin Kahl, sub-secretarul american pentru politici de apărare, a susținut o conferință virtual, joi, cu Steven Kwon, fondatorul și președintele Nutrition & Education Internațional, organizația de ajutor umanitar care l-a angajat pe Zemari Ahmadi, unul dintre cei uciși în atacul cu dronă dn 29 august, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, vineri seară.

Ahmadi și ceilalți oameni uciși au fost victime nevinovate. Ei nu erau afiliați grupării teroriste ISIS-K și nici nu au adus amenințări forțelor americane. Printre cei zece civili uciși de armata SUA la Kabul s-au numărat și șapte copii.

Atacul american a avut loc în urma unui atentat terorist la aeroportul din Kabul, revendicat de  ISIS-K, unde aproximativ 100 de persoane (inclusiv 12 militari americani) au murit.

Ulterior, în curusl lunii septembrie, armata americană, prin vocea generalului Kenneth McKenzie, șeful Comandamentului Central al forțelor SUA, a recunoscut că a lansat din greșeală un atac cu dronă împotriva unei ținte, în perimetrul aeroportului din Kabul, unde avea loc operațiunea de evacuare.

Inițial, tot generalul McKenzie declara că mașina care fusese lovită reprezenta o amenințare directă la adresa forțelor americane de pe aeroportul din Kabul.

Sursă foto: Saifurahman Safi / Xinhua News / Profimedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.