Ministerul Apărării Naționale a finalizat sâmbătă (01.08.2020) lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament a Spitalulului Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan” și a reluat internările începând cu dimineața zilei de 02.08.2020, se arată într-un comunicat al MApN.

În noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, vor fi asigurate în total un număr de 167 de paturi, dintre care 23 pentru ATI, se mai arată în comunicat.

Potrivit anunțului ministerului, lucrările au fost executate în perioada 24.07 – 01.08.2020, sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Comandamentului Logistic Întrunit, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și Direcției Domenii și Infrastructuri.

De asemenea, în comunicat se mai arată că Sistemele medicale modulare de izolare și tratament (SMMIT) de la Timișoara și Constanța sunt funcționale, la prima dintre ele fiind internate 39 de persoane, iar cea de-a doua este operațională și poate primi pacienți în orice moment la solicitarea autorităților.

Sprijinul oferit de Armată prin punerea la dispoziție a unor astfel de facilități medicale este extrem de important în aceste momente în care spitalele din întreaga țară se află la capacitate maximă în ceea ce privește paturile de ATI destinate celor testați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Sursă foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.