Ministerul de interne belgian a fost vizat de un atac cibernetic, dar autorii nu au putut avea acces la datele cele mai sensibile, a anunţat marţi (25.05.2021) un purtător de cuvânt, pentru postul public de televiziune RTBF, scrie Agerpres.

Directorul de comunicare al Serviciului public de interne belgian (SPF), Olivier Maerens, a evocat o operaţiune de „spionaj cibernetic”, însă a precizat că atacatorii nu au reuşit să acceseze datele cele mai sensibile păstrate în servere bine protejate.

Parchetul federal belgian a lansat o anchetă pentru a afla originea şi circumstanţele atacului cibernetic, natura datelor piratate şi eventuala implicare a unui stat străin. Atacul a fost descoperit în luna martie, dar totul a început în 2019, potrivit experţilor belgieni.

La începutul lunii mai, un atac masiv a ţintit reţeaua Belnet, care conectează instituţiile de învăţământ superior, centrele de cercetări şi administraţiile publice din Belgia.

Operaţiunea desfăşurată contra computerelor SPF nu a avut în vedere o cerere de răscumpărare, ci a fost „mai complexă, bine ţintită, ceea ce duce cu gândul la spionaj”, au indicat mai mulţi experţi contactaţi de RTBF. „Au fost luate măsuri de urgenţă pentru a stopa accesul atacatorului”, a explicat Olivier Maerens, care a adăugat că securitatea serverelor a fost consolidată.

Sursă foto: moroccoworldnews.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.